Vlagyimir Putyin

Vlagyimir Putyin: a kétoldalú viszonyban sok függ Trump politikai akaratától

Vlagyimir Putyin: a kétoldalú viszonyban sok függ Trump politikai akaratától

Korlátozza Donald Trump cselekvési lehetőségét a Washington és Moszkva közötti kapcsolatok építésében az amerikai politikai rendszer, de sok függ az Egyesült Államok elnökének politikai akaratától. Ezt mondta az orosz elnök az NTV televíziónak adott nyilatkozatában.

“Azt látjuk, ez a rendszer olyan, hogy sok mindent nem lehet megtenni, amit Trump megtenne. Természetesen igaz, hogy sok minden a politikai akarattól függ”

– mondta Putyin.

Úgy vélekedett, hogy mind Oroszország, mind az Egyesült Államok érdekelt a párbeszédben és a konszenzuskeresésben, valamint hogy a célok erőszakos úton való elérésére való törekvés nem vezet sikerre. Kifejezte készségét a kapcsolatok fejlesztésére, amint az amerikai fél is készen áll majd erre.

“Hadd döntsék el ők maguk, hogy szükségük van-e a kapcsolatok építésére Oroszországgal, vagy sem. Ezért ha szükségük van a párbeszédre, akkor mi készen állunk. Ha nincs rá szükségük, akkor megvárjuk, amíg érettek lesznek erre”

– fogalmazott az elnök.

Putyin csütörtökön, a lakosság kérdéseire élő adásban válaszolva kijelentette, hogy kész találkozni Trumppal a G20-csoport június 28-án és 29-én megtartandó oszakai csúcstalálkozója alkalmából, ha ő is így kívánja. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy az amerikai elnökválasztási kampány során további problémák keletkezhetnek a kétoldalú kapcsotokban.

Kapcsolódó cikkek