Európa térképen, fotó: pixabay.com

Orbán Balázs: Európa megosztott az afganisztáni menekültválság ügyében

Orbán Balázs: Európa megosztott az afganisztáni menekültválság ügyében

Az Európai Unió megosztott az afganisztáni menekültválság ügyében, így a migrációs probléma újra itt van. Erről beszélt a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában, amelyben a téma a bledi nemzetközi stratégiai fórum volt.

Orbán Balázs hangsúlyozta, Afganisztán évtizedek óta az első helyen van az úgynevezett kibocsátó országok listáján, és Magyarországra is a legtöbben onnan próbálnak bejutni.

Ezért ha valaki hitegeti ezeket az embereket, buzdítja ezeket az embereket, migrációs folyósó kialakításáról beszél, akkor rendkívül magas számban fognak azonnal megjelenni Európában”

– tette hozzá.

A tömeges migráció támogatói a negatív demográfiai folyamataikat bevándorlással szeretnék megfordítani, de ezzel több problémát okoznak, mint amennyit megoldanak – jelentette ki. Ezért – folytatta Orbán Balázs – irányváltásra volna szükség Európában, inkább az őshonos nemzeti közösségek gyermekvállalási kedvét kellene erősíteni. Hiába költ ugyanis Magyarország GDP-arányosan a legtöbbet az unióban családtámogatásra, ha a többi tagállam nem zárkózik fel, illetve Brüsszel ezt nem ismeri el – fűzte hozzá.

Kapcsolódó cikkek