Ebben Trump megelőzi Clintont

Ebben Trump megelőzi Clintont

Donald Trump halloween kiadásbanDonald Trump, a republikánusok elnökjelöltje magasan vezet Hillary Clinton előtt a jelöltekről készült halloween-maszkok és jelmezek eladásánál. 

A halloween-maskarák és -figurák már hetek óta elárasztották az amerikai boltokat, utcákat és a házak kertjeit is. Az idei halloweent vitathatatlanul a két elnökjelölt uralja. Az NBC televízió tudósítása szerint az elnökjelölteknek öltöző vásárlók 55 százaléka Trump-maszkot vesz, 45 százalékuk pedig Clinton-maszkot keres.

Különféle Trumpokat és Clintonokat kapni: a republikánus elnökjelöltet kifigurázó maszkok többnyire tátják a szájukat, visításra kerekítik, vagy ráncolják a homlokukat, míg a demokrata párti jelöltet utánzó álarcok szélesen és tele szájjal nevetnek, igaz, akad ördögre pingált Clinton-fej is. Massachusettsben – a Boston Globe tudósítása szerint – Trump áll abszolút győzelemre, különösen a narancsszínű parókás Trump-figurát viszik, mint a cukrot. 

Hillary Clinton mosolyog

Hillarynak a mosolya a nyerő 

A Clinton-figurákat gyakran nadrágkosztümbe öltöztetik – ez Hillary Clinton kedvenc öltözete -, Trumpot pedig nem egyszer bokszolóként árulják. Láthatóak szamáron lovagló Hillary Clinton-babák és elefántot vezető Donald Trump viaszfigurák. A szamár a Demokrata Párt, az elefánt pedig a Republikánus Párt szimbóluma. A republikánusokhoz közel álló Fox televízió mindebből máris politikai konzekvenciákat próbált levonni, mondván, a Trump-figurákat és -maszkokat azért keresik jobban, mert ő a népszerűbb.