illusztráció

Bibliaórákat tartanak a Fehér Házban

Bibliaórákat tartanak a Fehér Házban

A Fehér Házban hetente bibliaórákat tartanak s ezeken részt vesz Donald Trump amerikai elnök is. Ezt jelentette hétfőn a CBN keresztény hírcsatorna. 

A CBN kommentárjában megjegyzi: “milyen nagyszerű kormányzatunk van!”. A televízió hangsúlyozta azt is, hogy álláspontja szerint Trump-adminisztráció az amerikai történelem “leginkább evangéliumi keresztény” kormányzata. 

A heti Biblia-órákon Donald Trump mellett részt vesz Mike Pence alelnök is, akit a keresztény jobboldal egyik vezető személyiségeként tartanak számon, továbbá Tim Price, az egészségügyi és emberi erőforrások minisztere, Betsy DeVos, oktatási miniszter, Sunny Perdue, az agrártárca vezetője, Jeff Sessions, igazságügyi miniszter és a CIA vezetője, Mike Pompeo is. 

Az órákat Ralph Drollinger, az NBA egyik volt sztárja vezeti. Visszavonulása után Drollinger – maga is evangéliumi keresztény – létrehozta a Capitoliumi Lelkészséget, amely 40 állam törvényhozásában tart bibliaórákat. A szervezet a washingtoni képviselőházban és a szenátusban is hetente tart bibliafoglalkozásokat. A Fehér Házban – mint Drollinger a CBN-nek adott interjújában elmondta – hetente mintegy tucat politikus és munkatárs vesz részt a foglalkozásokon.

Drollinger egyébként könyvet is írt, mely tavaly jelent meg Amerika újjáépítése – A bibliai útmutatás címmel.