Többtonnás könyvadomány Erdélynek

Többtonnás könyvadomány Erdélynek

Könyvek szalaggal átkötve

A könyvek elosztásáról az EMNT gyergyószentmiklósi szervezete és a helyi demokráciaközpont gondoskodik, partnerségben a városi könyvtárral. Az antikvár könyvek többsége nagyon jó állapotú, és ideiglenesen a gyergyószentmiklósi könyvtárba kerültek. A szállításban és a lerakodásban két helyi cég is segített, és a Dr. Marc Zsuzsanna Orvos Klub pénzadománnyal járult hozzá a szállításhoz. A program lebonyolítói szívesen fogadnak további támogatásokat is.

Könyvek egy dobozban

A könyvek egynegyedét már átválogatták, rendszerezték. A könyvek többsége világirodalmi és magyar irodalmi alkotás, és vannak társadalomtudományi és természettudományi könyvek is a szállítmányban. A legrégebbi példány több mint százéves. A legtöbb könyv ötven-hatvan éves. A művek nagyon széles érdeklődési kört elégítenek ki, olyan példányok is megtalálhatók a mintegy tizenkét tonnát nyomó könyvszállítmányban, amelyeket korábban többször kerestek már egyetemisták.

Könyvek

A gyergyószentmiklósi városi könyvtár elsőként válogathatott a nagy mennyiségű könyvből, és közben várják azoknak a környékbeli könyvtáraknak a jelentkezését, amelyek részesülni szeretnének az adományból. Legutóbb tavaly érkezett nagy mennyiségű könyv Magyarországról a Székelyföldre. A 2010-es év végén Székelyudvarhely kapott több tonna könyvet, szintén az EMNT közreműködésével.