Sikeresen megműtötték

Sikeresen megműtötték

Sonia Gandhi

Sikerült a műtétje Sonia Gandhi-nak, az indiai Kongresszus párt vezetőjének az Egyesült Államokban. Ezt pénteken közölte pártjának szóvivője, aki arra nem tért ki, milyen jellegű orvosi beavatkozásra volt szüksége.

Dzsanardhan Dvivedi elmondta, hogy a műtét befejeződött. A sebész pedig arról számolt be, hogy az operáció sikeres volt. A politikus az intenzív osztályon lábadozik. A kórház nevét és helyét nem hozták nyilvánosságra. A szóvivő hozzátette, hogy Gandhi egészsége és mindennemű orvosi ellátása az ő magánügye, és családja is kérte ennek tiszteletben tartását.

a Tehelka megjegyzése

a Tehelka megjegyzése

A Tehelka című indiai oknyomozó folyóirat ugyanakkor a Twitter közösségi portálon közzétett blogjában azt írta, Sonia Gandhi a New York-i Memorial Sloan-Kettering Onkológiai Központba került.

A Kongresszus párt csütörtökön megdöbbenést okozott azzal a bejelentésével, hogy Gandhit megműtik. A párt már akkor elzárkózott attól, hogy közölje a beavatkozás jellegét. Sonia Gandhi hétfőn nem volt jelen a parlament ülésén, és ezt a sajtó megírta, távolmaradását viszont vírusos fertőzésnek tulajdonították.

Dvivedi csütörtökön azt mondta, a pártvezető két vagy három hétig lesz távol. Az olasz származású indiai politikust, az 1991-ben meggyilkolt Radzsiv Gandhi kormányfő özvegyét, az ország legbefolyásosabb személyiségének tekintik.