Többek között Hitler és Frankenstein is indul egy indiai választáson

Többek között Hitler és Frankenstein is indul egy indiai választáson

Indiai választás fura nevekkelIlyen nevekkel is van indulója egy indiai helyhatósági választásnak, de nem hiányzik a pályázók sorából Kennedy sem.

A viszonylag kicsi, északkeleti Meghálaja államban szombaton tartanak parlamenti választást, összesen 345-en indulnak a helyekért. Az államban szinte divat a furcsa keresztnevek használata. Így fordulhat elő, hogy Frankenstein Momin, Billykid (Billykölyök) Szangma, Kennedy Cornelius Khiriem is akad a jelöltek között. Van még egy Kenedy, de ő csak egy n-es, valószínű elírták hajdanán a keresztnevét, családneve Marak.

Ami Adolf Hitlert illeti, egy 54 éves, háromgyerekes családapát takar a név, amely nemigen zavarja a választókat. Hitlert eddig már háromszor beválasztották a tartományi parlamentbe. Nevét apjának köszönheti, aki a második világháborúban a brit hadseregnél dolgozott, de annyira megelégelte a dolgot, hogy fiát Nagy-Britannia nagy ellenségéről nevezte el. A férfi sokfelé járt már a világon, amiben neve nem jelentett akadályt, járt az Egyesült Államokban, de Németországban is.

“Sose volt gond azzal, hogy vízumot kapjak, de mindig megkérdezték, miért van ilyen nevem. Erre rendre azt feleltem, nemigen volt beleszólásom csecsemőként szüleim döntésébe”, mondta Hitler, akinek azért nem Adolf Hitler a teljes neve. Apja a Lut is bebiggyesztette az Adolf és a Hitler közé, így a férfi “rendes” és teljes neve Adolf Lu Hitler.