Megépülhet a világ legnagyobb alma- és fumársavgyártó létesítménye

Megépülhet a világ legnagyobb alma- és fumársavgyártó létesítménye

A Bartek Ingredients megkezdte egy csúcskategóriás, vertikálisan integrált létesítmény megépítését, amely a világ legnagyobb alma- és fumársavgyártó üzeme lesz. Amikor a 160 millió USA dollár értékű projekt 2023 negyedik negyedévében befejeződik, megduplázza a Bartek kapacitását, és jelentős mértékben megszilárdítja a vállalat alma- és fumársavgyártás terén betöltött globális vezető szerepét.

A Bartek várakozásai szerint a piac folyamatosan bővülni fog, és erre a további kapacitásra támaszkodva a piac növekedése nyomán felmerülő igényeket a vállalat jó néhány évig ki fogja tudni elégíteni. Az új létesítmény ugyanakkor bővíthető lesz olyan új termékek gyártása céljára, mint a puffer- és dúsított sók, valamint nagyobb mennyiségű alma- és fumársav.

Az építést és a projekt tervezését egy nemzetközileg is elismert mérnöki tanácsadó cég, a WSP Global irányítja.

Az 1969-ben alapított Bartek IngredientsInc. az almasav, a fumársav és a maleinsav-anhidrid vezető gyártója. A Bartek, amelynek központja a kanadai Ontario államban, Stoney Creek városában található, 150 embert foglalkoztat két gyártó létesítményében Ontario állam déli részén. A Bartek létesítményei megkapták az ISO 9001:2015 Standard tanúsítványt. Ugyanakkor birtokosa a BRC Global Standard for Food Safety tanúsítványnak is, és világszerte több mint 40 országban forgalmazza termékeit.

Kapcsolódó cikkek