Orbán-kormány: a magyar ellenzék áskálódása megbukott

Orbán-kormány: a magyar ellenzék áskálódása megbukott

A magyar ellenzékben mindent megtettek azért, hogy Magyarországnak ne legyen uniós biztosa, de nem jártak sikerrel. Ez írták Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfői közleményébe.

Azt írták, a kormány üdvözli, hogy az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottsága támogatja Várhelyi Olivér uniós biztosi kinevezését, majd kitértek arra, Magyarország az EU bővítési és szomszédságpolitikai biztosi pozícióját kulcsfontosságúnak tartja az Európai Unió erősítése, a Nyugat-Balkán bővítése és a balkáni migrációs útvonal védelme szempontjából.

“Tudjuk, hogy a bevándorláspárti erőknek mindez nem érdeke. Bízunk benne, hogy a hamarosan felálló új Európai Bizottság  kiegyensúlyozottabb, józanabb uniós vezetést hoz és új korszakot nyit az unió bevándorláspolitikájában”

– fogalmaztak, hozzátéve,

hogy “a magyar emberekkel együtt a migráció megállítását, a keresztény kultúra és a nemzetek Európája védelmét” várják az új vezetéstől.

Várhelyi Olivér hétfőn megkapta az EP illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

Kapcsolódó cikkek