Idén igazán érdemes lesz az Adrián pihenni

Idén igazán érdemes lesz az Adrián pihenni

Adria

A tárca az idei első, május 16. és 20. között elvégzett mérési eredményeit összesítve közölte, hogy a partokon található ötszázhuszonhárom kijelölt strand közül ötszáztizenöt kiváló minősítést ért el. Ezen kívül öt jó és három megfelelő besorolású fürdőhelyet találtak, olyan strand nem volt, ahol ne lett volna elfogadható a vízminőség.

Idén szeptember végéig tizenöt naponként, összesen kilencszáztizennégy mérési ponton vesznek mintát a hét tengerparti megye strandjain. A minősítéseket a tárca a Földközi-tenger térségében egységes európai előírások szerint végzi el, eljuttatja az Európai Környezetvédelmi Ügynökségnek, és folyamatosan közzéteszi a honlapján is (www.mzopu.hr).

Adria tengerpart

Adria gyöngyszeme

A világ számos pontján a fürdőhelyek minőségét értékelő dán nonprofit alapítvány, a Foundation of Environmental Education kiosztott kék zászlóinak jó minősítése az idén összesen százharminchat hely érdemelte ki Horvátországban. A www.blueflag.org weblapon megtalálható, a tisztaságot és a szolgáltatások körét is értékelő lista szerint száztizenhat horvát strandon és húsz kikötőben helyezhetik ki az idén a kék lobogót.