forrás: pixabay.com

Koronavírus: Franciaország bekeményít

Koronavírus: Franciaország bekeményít

A koronavírus-járvány miatti éjszakai kijárási tilalom két órával korábban, délután hat órakor fog kezdődni szombattól Franciaország keleti részén, 15 megyében. Ezt jelentette be a kormányszóvivő.

“A vírus továbbra is terjed Franciaországban, de területenként különbözően”

– mondta pénteken Gabriel Attal a TF1 kereskedelmi televízióban. Jelezte azt is, hogy az érintett megyékre vonatkozó korlátozásokat a kormány egy hét múlva felülvizsgálja.

Míg országosan este 8 órától reggel hat óráig tart a kijárási tilalom,

az érintett 15 megyében (Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Ardennes, Doubs, Jura, Marne, Haute-Marne, Meurthe-et-Moselle, Meuse, Haute-Saône, Vosges, Territoire de Belfort, Moselle, Nievre és Saone-et-Loire)

szombattól már este 6 órától tilos lesz indok nélkül a közterületeken tartózkodni.

A szigorítás az ország területének kevesebb mint húsz százalékára vonatkozik. A kormányszóvivő pénteken kizártnak nevezte, hogy az eredeti elképzeléseknek megfelelően a kulturális intézmények január 7-én újból kinyithassanak. Az egészségügyi tárca adatai szerint az elmúlt napokban a napi fertőzések száma ismét megközelítette a 20 000-et, ami elmarad a kormány novemberi karantén előtt kitűzött ötezerétől. Kórházban 24 440 fertőzöttet ápolnak, közülük 2634-en vannak súlyos állapotban, mindkét szám stagnál, de a hatóságok az év végi ünnepek után lassú emelkedésre számítanak. Az intenzív osztályok ágyainak felén fekszenek koronavírusos fertőzöttek, de a keleti régiókban nyolcvanszázalékos az arány. A járvány kezdete óta 64 632-en haltak meg a betegségben Franciaországban, az elmúlt 24 órában 252-en.

Kapcsolódó cikkek