Ferenc pápa a békéért tett erőfeszítést sürgetett

Ferenc pápa a békéért tett erőfeszítést sürgetett

A szíriai konfliktus azonnali leállítását sürgette Ferenc pápa a vatikáni szerdai általános audiencián, melyen a svájci Montreux-ben zajló békeértekezlethez intézett felhívást.

Az egyházfő a szíriai békekonferencia sikeréért imádkozott a Szent Péter téren. Azt kérte az Úrtól, érintse meg mindenki szívét az erőszak minél gyorsabb leállítása és a konfliktus befejezése érdekében, amely már túl sok szenvedést okozott. Hozzátette: nem szabad takarékoskodni a békéért tett erőfeszítéssel.

Ferenc pápa a “szeretett szíriai nép” számára azt kívánta, hogy határozott út vezesse a megbékélés és az ország újjáépítése felé. Az egyházfő úgy fogalmazott, hogy a szíriaiak ne ellenséget, hanem testvért lássanak egymásban. A Montreux-ben zajló békekonferencián vatikáni delegáció is részt vesz Silvano Tomasi apostoli nuncius, a Vatikán ENSZ-hez delegált nagykövete vezetésével.

Ferenc pápa tavaly szeptember elején a szíriai harcok leállítását szorgalmazta a Vlagyimir Putyin orosz elnök vezette szentpétervári G8-as csúcsra írt levelében. Szeptember 7-én a pápa nemzetközi békeimát tartott Szíriáért.

Kapcsolódó cikkek