Különlegességek várja a fiatalokat idén a LisKaLand-táborban

Különlegességek várja a fiatalokat idén a LisKaLand-táborban

LisKaland tábor

A nyolcnapos tábort a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Liska Tibor Szakkollégiuma szervezi idén harmadszor. A rendezvényre június 25. és július 3. között kerül sor egy Békés megyei község, Kétegyháza mezőgazdasági középiskolájában és annak hatalmas parkjában. Erdős Tamás főszervező elmondása szerint körülbelül száz játékosra számítanak. “Egyre nagyobb érdeklődést tapasztalunk a vidéki, így például a szegedi, pécsi egyetemek részéről, és nemcsak a gazdasági karokról” – mondta a főszervező.

A LisKaLandon mindent a táborlakók üzemeltetnek, vállalkozást lehet indítani az esti bulik megszervezésére, a szobák kiadására, vagy akár egy röplabdakupa lebonyolítására is, de bárki megnyithatja saját éttermét, tánciskoláját, kávéházát vagy kocsmáját is. A táborban a LisKaLand saját pénznemével, az ökivel fizetnek. A tábor elején mindenki megkapja saját társadalmi örökségét, amely egyenlő összeg minden játékosnál; a nyertes pedig az lesz, aki a nyolcadik napon a legtöbb ökit birtokolja – derül ki a szervezők közleményéből.

Liska Tibor

Liska Tibor

“Az elmúlt években a kocsmák nagyon erősnek bizonyultak, így idén igyekszünk nekik konkurenciát biztosítani mozgó kocsmák, hűtőládák és koktélbárszerű vendéglátóhelyek beindításával. A kereskedelmi bankok elindítása a terveink között szerepel, de idén sajnos még nem lesz rá lehetőség. Egyelőre egy +állami bankot+ állítunk fel, amelyet a szervezők közül kikerülő három-négy személyi bankár fog képviselni a játékosok felé” – magyarázta a főszervező. 

Erdős Tamás a további újdonságok között említette a zárolt és nem zárolt számlák arányának megváltoztatását, valamint a környezeti vagyon megóvására hivatott parcellázási rendszer bevezetését. Liska Tibor (1925-1994) sajátos modelljét a szocializmus továbbfejlesztésének szánta, ám az piacibb a kapitalizmusnál is: önszabályozó rendszer, melyben a vállalkozás szabadsága mindenek felett áll. Részletek a tábor honlapján (www.liskaland.hu) érhetők el.