forrás: pixabay.com

Újabb fórumon népszerűsítik a véradást

Újabb fórumon népszerűsítik a véradást

Az évenként megrendezett országos patikanapok programjába már idén beépíti a véradás promócióját a Magyar Gyógyszerészi Kamara annak a megállpodásnak a részeként, amelyet a kamara és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) vezetői írtak alá.

A vérellátó szolgálat arról tájékoztatta csütörtökön, hogy Matusovits Andrea, az OVSZ főigazgatója és Hankó Zoltán, a gyógyszerészi kamara elnöke a megállapodásban a szakmai és kommunikációs szinteken történő szorosabb együttműködést vállalják. Ennek része, hogy az országos patikanapok programjába már idén beépíti a véradás promócióját a kamara.

Az OVSZ emellett folyamatosan keresi azokat az együttműködési lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a véradási hajlandóság, valamint a véradás társadalmi elfogadottságának növeléséhez.

Közösen növelni kívánják a magyar lakosság egészségműveltségét is. Ezért a most kötött együttműködés keretében a kamara segíti azoknak az ismereteknek az átadását, amelyek a véradásra való alkalmassághoz kapcsolódó gyógyszerhasználattal függenek össze – áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek