Ilyen idő lesz a következő napokban

Ilyen idő lesz a következő napokban

Ez az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése.
Időjárási helyzet Európában

A Kelet-európai-síkság felett anticiklon helyezkedik el, területén napos, csapadékmentes az idő. A hajnali fagyot mérsékelten meleg nappal követi, 10 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Csapadék csak a magasnyomás déli peremén fordul elő, ahová benyúlik egy ciklon felhőzete. Jóval változékonyabb az idő kontinensünk nyugati felén, ahol egy nagykiterjedésű ciklon örvénylik, középpontjával az Északi-tenger felett. Ez az Ibériai-félszigettől a Skandináv térségig sokfelé okoz csapadékot, de még az Appennini- és a Balkán-félszigeten is sok a felhő.

A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 10 és 20 fok között változik.

Csütörtök estig a Kárpát-medence e két bárikus rendszer között helyezkedik el, délies áramlással enyhe levegő érkezik fölénk, szórványosan várható záporszerű csapadék.

Előrejelzés az ország területére csütörtök estig

Erősen és gyengébben felhős időszakok váltják egymást, de összességében mindenhol kisüt több órára a nap. Helyenként, a legnagyobb eséllyel a Dunántúlon alakulhat ki zápor, szerda estefelé egy-egy zivatar is lehet. A délkeleti, déli szelet időnként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között alakul, de északkeleten a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 17 és 23 fok között valószínű

Kapcsolódó cikkek