fotó: pixabay.com

Házasodik Nyíregyháza

Házasodik Nyíregyháza

A koronavírus-járvány ellenére idén márciusban és áprilisban csaknem annyi esküvői szertartást tartottak Nyíregyházán, mint 2019 első negyedévében összesen. Erről beszélt a város aljegyzője kedden.

Kása Brigitta közleményében azt írta, a veszélyhelyzet kihirdetésével sem csökkent a házasodási kedv a nyírségi megyeszékhelyen, a polgármesteri hivatal gróf Károlyi Ferenc termében márciusban és áprilisban 48 esküvőt rendeztek, csaknem annyit, mint 2019 januárja és áprilisa között összesen.

A tavalyi rekordév azonos időszakához képest 2020 első négy hónapjában több mint kétszer több, 104 házasságkötést regisztráltak Nyíregyházán.

Az aljegyző szavai szerint az önkormányzat a veszélyhelyzet elrendelése ellenére is megteremtette annak feltételeit, hogy az esküvői szertartások a lehető legbiztonságosabb módon legyenek megtartva. A házasságkötő teremben a szertartások között takarítanak és fertőtlenítenek, a helyiségben az ifjú párral együtt – a megfelelő távolságot megtartva – egyszerre tizenkét ember tartózkodhat, így nem szükséges a pároknak külön védőintézkedésekről gondoskodniuk.

“Az intézkedéseknek köszönhetően a hivatal egyetlen esküvőt sem mondott vissza, a házasságkötési szándékot bejelentők közül pedig mindössze nyolc jegyespár döntött úgy, hogy lemondja a korábban megbeszélt időpontot”

– ismertette az aljegyző.

Megjegyezte, mód van az előzetesen lekötött időpont áthelyezésére, ezzel a lehetőséggel keddig a korábban bejelentkezettek közül harminc pár élt. Ők azok, akik mindenképpen ragaszkodnának a szertartáson valamennyi meghívott vendéghez, majd a polgári esküvőt követően valamelyik vendéglátóhelyen szeretnének ünnepelni.

Kapcsolódó cikkek