Tetszett az embereknek a Családi piknik

Tetszett az embereknek a Családi piknik

Mintegy 2500 felnőtt és gyermek látogatott ki vasárnap a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) első, Millenáris parkban megrendezett Családi piknikére.

A BFZ tájékoztatása szerint a zeneszerető családoknak szervezett egész napos rendezvény célja az volt, hogy a gyermekek kötetlen, a játszóterek hangulatát idéző módon találkozzanak a komolyzenével. Az eseményen a zenekar vendégeként vehetett részt 80 hátrányos helyzetű gyermek is, akik az SOS Gyermekfalvakból és Bácsalmásról érkeztek. A koncerteket a gyerekek babzsákokról hallgathatták, kipróbálhatták a hangszereket, és együtt is zenélhettek, táncolhattak a BFZ muzsikusaival. Az együttes eddigi gyermekeknek szervezett alkalmairól ismert játékok mellett új programként debütált az eseményen a hangszercsoportokat mesébe csomagolva bemutató Várjátékok, továbbá lehetőség nyílt kézműves foglalkozásokon és egy filmes workshopon való részvételre is.

A Családi pikniken adták át Az év partneriskolája-díjat is, a címet idén a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium nyerte el, a Kispesti Bolyai János Általános Iskola és a piliscsabai Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskolája és Kollégiuma pedig a zenekar Muzsika-különdíjában részesült. 
A Budapesti Fesztiválzenekar legközelebb június 18-ára szervez nagyszabású ingyenes programot: a Hősök terén a TérTáncKoncerten 250 hátrányos helyzetű gyerek fog együtt táncolni, miközben a zenekar Mendelssohnnak a Szentivánéji álomhoz írt kísérőzenéjét játssza – áll a közleményben.