Szereti a gyerek a vándortábort? Hamarosan jelentkezhet

Szereti a gyerek a vándortábort? Hamarosan jelentkezhet

Az idén január 28-ától jelentkezhetnek online az iskolák, egyesületek az erdei, a vízi és a bringás egyhetes nyári vándortáborokba. Ezt mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Hangsúlyozta, érdemes minél előbb jelentkezni, mert várhatóan gyorsan betelnek a meghirdetett időpontok. Elmondta, a korábbi években tapasztalt jelentős érdeklődés miatt az idén újabb útvonalakkal bővül a természet szépségei megismerésének a lehetősége, arra számítanak, hogy a táborozók száma meghaladja majd a tízezret. A részvételi díj gyerekenként 25 000 forint, ami tartalmazza a szállást, az étkezést, a programokat, de nincs benne a táborba utazás költsége.

“A kormány a vándortáborokat 600 millió forinttal támogatja, ami tartalmazza egyebek közt a felszerelések biztosítását, a szálláshelyek kiépítését, a tanárok, bázisgondnokok juttatását”

– ismertette a kormánybiztos.

Révész Máriusz kiemelte, a táborokban az idén is hangsúlyt fektetnek a környezettudatos szemlélet erősítésére.

Tavaly a vándortáborokban hétezren vettek részt, a vendégéjszakák száma meghaladta a negyvenezret, eddig 1400 pedagógus végezte el az akkreditált vándortábor-vezető képzést, számuk az újabb tanfolyamokkal folyamatosan emelkedik.

Révész Máriusz kitért arra, hogy az idén változásokat vezettek be a jelentkezési feltételekben a korábbi évekhez képest. Az idén legalább 15 fős lehet egy csoport, a táborozás díjából 150 000 forint előleget a jelentkezéstől számítva 30 napon belül be kell fizetni, ha ez nem történik meg, akkor újra meghirdetik a helyeket. A vándortáborokhoz kötődően ebben az évben fotó és novella pályázatot hirdetnek meg a résztvevőknek. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a vándortáborokban 10-18 év közötti iskolások vehetnek részt. A csoportok létszáma a vízi vándortáborban 15-36, a bringás vándortáborban 15-23, az erdei vándortáborokban 15-40 lehet.

Kapcsolódó cikkek