fotó: pixabay.com

Hol táborozik idén a gyerek?

Hol táborozik idén a gyerek?

Már lehet jelentkezni a tavaszi és nyári ottalvós Erzsébet-táborokba, amelyekbe 20-150 fős csoportokat várnak. A hírt szerdán közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

A közleményben azt írták, a tavaszi osztálykirándulásokra április 1-jéig, a nyári balatoni élménytáborokba március 26-ig regisztrációt követően interneten keresztül lehet jelentkezni.

Regisztrálnia a korábban már jelentkező és az újonnan pályázó szervezeteknek is kell.

“A jelentkezések során tíz gyermekenként egy, tíz sajátos nevelési igényű tanulónál pedig két felnőtt kísérő részvétele szükséges”

– tudatták, hozzátéve, az elbírálás és az értesítés a beadási határidők után ütemezetten történik.

Az alapítvány május 1. és június 5. között Zánkán tartja majd a magyarországi tavaszi osztálykirándulásokat, amelyekre idén kétszer annyi, összesen húszezer tanulót fogadnak. A kétéjszakás táborba a köznevelési intézmények 1-12. évfolyamos diákjait várják.

A balatoni nyári élménytáborokat június 16. és augusztus 30. között rendezik meg, ezalatt több mint harmincezren táborozhatnak.

A hatnapos, ötéjszakás táborok tíz turnusára gyermekvédelmi intézmények és a köznevelési intézmények 1-8. évfolyamos gyermekekkel jelentkezhetnek, a június 30. és július 5. közötti turnusra 6-11. évfolyam közötti diákcsoportok. A táborokban való részvételhez szükség van a gyermekek érvényes fényképes igazolványára – ismertették.

fotó: pixabay.com
Kitértek arra is, a Napközi Erzsébet-táborok és a nyári erdélyi Élménytáborok felhívásai szintén megjelennek március elején.

Előbbiekre iskolák, családsegítő szolgálatok és központok, valamint kötelező közművelődési feladatot ellátó intézmények jelentkezhetnek 1-8. évfolyamos tanulókkal, az erdélyi táborokba pedig köznevelési intézmények pályázhatnak.

A kormányzati támogatásból megvalósuló táborokról és gyermekprogramokról az egyházi hátterű Erzsébet Alapítvány gondoskodik. A gyerekek testi és lelki épségéért 24 órás gyermekorvosi ügyelet, állandó mentőszolgálat, a nyári időszakban pedig vízimentő szolgálat is gondoskodik.

“Továbbá a táborokban dolgozók, és a Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak (TESO-k) is figyelnek a gyermekekre”

– olvasható a közleményben.

A jelentkezési időszakban az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyerekekért Alapítvány munkatársai meghosszabbított ügyfélszolgálati időben állnak rendelkezésre. A jelentkezési felület ezen az oldalon érhető el.

Kapcsolódó cikkek