Fusson, hogy ő jól lakhasson!

Adománygyűjtő futást rendeznek június 23. és 27. között Dévától Budapestig a Böjte Csaba ferences szerzetes vezette dévai gyermekotthon lakóinak megsegítésére.

Az adománygyűjtő váltófutáson ezen az oldalon egy előzetes regisztráció után bárki részt vehet. Magyarországon 13 helyszínen lehet bekapcsolódni a programba, Erdélyben az öt kilométeres dévai szakaszra, továbbá Lippán és Aradon is lehet csatlakozni, akár egy kilométeres szakaszra is. A résztvevők június 23-án 10 órakor startolnak Déván és június 27-én érnek célba – a Mozgás Éjszakája rendezvény nyitópillanatára időzítve – a budapesti Hősök terén – közölték a szervezők az MTI-vel. 

A tájékoztatás szerint Kropkó Péter hatszoros Ironman-győztes, négyszeres Strongman Japán-győztes, tizenkétszeres triatlon magyar bajnok is ott lesz azok között, akik június 25-én délben átfutnak a román-magyar határon. Több mint félmaratoni távot fut ezen a szakaszon Kovács Áron műsorvezető, valamint a szervező Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központjának több munkatársa. A rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége kínálja majd a frissítőt azoknak a futóknak, akik az 500 kilométeres váltófutáson a Turnu és Battonya között húzódó román-magyar határt átlépve magyar földre lépnek. Az öt napos futás előtt és alatt végig lehet adományt felajánlani Böjte Csaba “gyermekeinek”, többek között a 13600-as telefonszám 20-as mellékének hívásával.