Budapest Essential Looks 2011

Budapest Essential Looks 2011

Budapest Looks plakát

A Budapest Essential Looks divateseményen tizenkét neves tervező mutatta be kollekcióját. A hatalmas tömeg ellenére senki nem maradt le semmiről, a MIX-club tökéletes kialakítása miatt, talán ezért kedvelik ennyire a divattervezők ezt a helyet ruháik bemutatásukhoz. A program mind három napja tele volt a divatra éhes közönséggel. A program profi szervezői csapatának, a tökéletes háttérnek, a nemzetközi színvonalnak, a fantasztikus, színes kollekciónak, a gyönyörű modelleknek, a tökéletes összhangban dolgozó sminkes és fodrász csapatnak köszönhetően úgy érezhette magát a néző, mintha valóban Párizs, Milánó vagy New York divatbemutatóján vett volna részt.

Mix Club

Mix Club

A három nap alatt a magyar divatszakma szinte az összes tagja felvonultatta az idei tavaszi/nyári trend legújabb darabjait az Eiffel téri divatsátorban. Csütörtökön este egy zártkörű VIP fogadással és az elkövetkező 2 nap záróbemutatóival nyitotta meg kapuit a Budapest Essential Looks. Az első két napon a magyar divattervezők mutatták be a különlegesebbnél-különlegesebb ruhakölteményeiket, a harmadik nap végén a Max Mara két vonalának, a MAX MARA és SPORTMAX, a Milánóból érkezett kifutós kollekciója zárta a három napos nemzetközi színvonalú divateseményt.

A finálé keretein belül Havasi Krisztián, a Schwarzkopf Professional üzletágigazgatója átadta a Kill Routine elnevezésű, designer és fodrász megmérettetés díjait. Az első helyezett Nanushka és Tüzes Tamás, ismertebb nevén Snoopy közös kreációja lett, a második Mojzes Dóra és Muzsik Edina, harmadik pedig a Ju Suiss Belle és Blazsovszky László viziója lett. A közönség nagy többséggel az Artista, Gergely László párosra szavazott. A díjátadót követően búcsúzásul Havasi Krisztián hivatalosan bejelentette, hogy hosszú távon tervezik támogatni a fél évente megrendezésre kerülő Budapest Essential Looks eseményt. Október közepére tervezik a következőt, még nagyobb helyszínen, még több tervezővel és még több programmal. A bemutatók mellett egyéb programokkal is várták az érdeklődőket, Absolut koktél bár, személyre szabott stílus, haj, smink tanácsadás is várta a vendégeket és az új Lancia Ypsilonnal helyben készített fotót is hazavihették emlékbe a látogatók. Összegezve az egész kollekciót a kiváló minőség, és nőiesség jellemezte.

Első nap

Az első nap a hazánkban már oly népszerű, kolozsvári származású divattervező lány, Abodi Dóra modelljei léptek elsőként a kifutóra. Dora kellemes pasztellszíneket használt a ruhákban, itt-ott megbolondítva élénk színekkel. 

Abodi Dóra modellek

Őt az év divattervezőjének választott Mojzes Dóra követett. Ruháira a vad és élénk színek voltak jellemzőek, pólókkal, bőr leggingekkel színes maxi ruhákkal és szoknyákkal az élen. A kollekció egyik darabját maga Lilu is viselte az idei Glamour Women of the Year gálán.

Mojzes Dóra modellek

A tervezőpárost a Je suis belle, Dévényi Dalma és Kiss Tibor bemutatója követte. Amikor a páros modelljei a kifutóra léptek, egy dolog jutott eszembe: a hófehér tisztaság. Kollekciójuk darabjait a letisztultság jellemezte, a tőlük megszokott egyediséggel. Je Suis Belle kollekciója az egyszínű fehér darabokkal indult, ami lassan átívelt a virító, élénk színekbe.

Je suis belle

Egymás után következtek a szebbnél szebb, és különleges kreációk, melyek között volt olyan, melyek kizárólag a kifutóra születtek, és voltak olyan darabok, melyeket ott, azonnal felvettünk volna, és hazavittünk volna. Az egyik ilyen a Nubu. A márka a kifinomult, nőies és városi stílust képviseli, visszafogott színekkel, olyan alapszínekkel, mint a barna, fehér és fekete, de a központban idén nyáron a sárga, élénk árnyalati kerültek. Egy csajos estén vagy egy baráti összejövetelen én bármelyiket el tudnám képzelni.

Nubu modellek

Nubu után jött a USE. Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András darabjai tobzódtak az élénk színekben, a piros, kék, bronz árnyalatokban, de természetesen innen sem hiányozhattak a letisztult színek, mint a fehér, a barna, és a barack hamvas árnyalatai.

Use modellek

A fiatal kreációit Sándor Szandra, ismertebb nevén Nanushka ruhái követtek a színpadon. Ahogy már eddig is megszokhattuk tőle, mostani kollekcióját is az egyszerű szabásvonal, letisztult formák jellemezték, elrejtve egy-egy rafináltabb megoldással.  

Nanushka modellek

Végül színpadra léptek a Kill Routine modelljei. A Budapest Essential Looks esemény mindkét napján bemutatátták a Kill Routine Professional-t, mely nem volt más, mint a magyar tervezők és mesterfodrászok egyedülálló versenye. A Budapest Essential Looks esemény szervezői ötletes megoldással zárták a bemutatót, felkérték mind a tíz magyar divatkreátort és tíz sztár fodrászt, hogy egy általuk választott témában tervezzenek meg egy-egy haute couture modellt, természetesen közös munkával.

Második nap

Es-tu un ange? Te angyal vagy? kérdezi tőlünk nőktől Rideg Natali. A tervező igazán bájos, igazán nyári, lenge, ruhákat álmodott a színpadra. Darabjai különösen szépek, nőiesek és hordhatóak, csak ajánlani lehet minden hölgynek. Ahogy a többi tervező, Natali is főleg fehér, fekete, illetve pasztellszínekkel kombinált. A hófehér pamut és lenvászon anyagokból álmodta meg ruháit elénk. Modelljeit látva a görög istennők, és a tavaszi búzamezőn lépkedő, buja tündérek jutottak eszembe. Ruháit bármikor, bármilyen eseményre elfogadnám.

Es tu en ange modellek

Léber Barbara már több mint tíz éve van jelen a magyar divatvilág élvonalában, így nem meglepő tőle a maximalizmus, mellyel a színpadra varázsolja darabjait. Ezen az estén a selyembe bújtatott eleganciát varázsolta elénk, a hullámzó, lágyan omló anyagok segítségével. Barbara darabjait nevezhetjük az est legnőiesebb kollekciójának, a rafinált szabásvonallal, a ruhákra varázsolt fűzőkkel. A ruhák gyönyörűek voltak, elegánsak voltak, és ami a legfontosabb, hordhatóak. Konsánszky Dórára a merész, ám mégis viselhető stílus a jellemző. Ezen az estén Dóra hozta a formáját és egy igazán káprázatos kollekcióval rukkolt elő. Alapdarabok, az alapszínekkel vonultak fel, fekete-fehér, és elvétve egy kis szürke árnyalattal feldobva.

Artista márka az igazi kreativitást, végtelen fantáziát, egyediséget és extravaganciát visz ruháiba, de ezzel nem feledkezik meg az egyéniségről sem. Nagy gondot fordít a hétköznapi viseletre is. Az Artista – Gergely László páros kollekciója a mindennapok lezser eleganciáját képviseli. Az esti bemutatón is egy igazán színes választék tárult a közönség elé. Az Artista kollekciónak köszönhetően mindenki rájöhetett arra, hogy a szürke is lehet egy vibráló divatszín, ami minen alkalommal viselhet.

Artista modellek

Makány Márta egyedi kollekciója volt az est egyik kedvencem (elfogulatlanul, bár személyesen is ismerhetem a tervezőnőt). A bemutatott ruhák Mártásak voltak, összetéveszthetetlenek más darabokkal. Makány Márta hisz abban, hogy minden nő egy-egy különálló egyéniség, ezért ruháit a nők egyedülálló személyiségének kinyilvánítására alkotja meg. Ruháinak küldetése: Légy önmagad, és érezd jól magad! A divatkreátor a bemutatón is megmutatta nekünk, hogy ő rég nem csupán estélyi ruhákat álmod a nőkre, hanem trendi, fiatalos, a mindennapokban is hordható ruhákat. Márta egyik egyedi védjegye a fodrok, melyek innen sem hiányozhattak, ezzel is egyedivé téve a kollekciót.

Az eseményen legutolsó márkája a Max Mara és Sportmax, a különleges olasz divatmárka volt, amely épp annyira egyedi, mint egyszerű és mindennapi. A Max Mara az est nemzetközi „sztárvenfége” volt, és a szervezők sokáig titkolták ki is lesz az. A kollekciókat a nagyközönség a szombati nap záróbemutatójaként tekinthette meg, a nemzetközi bemutatók nívójának megfelelően. A bemutatott darabok egyenesen Milánóból érkeztek, és Budapesten landoltak. A Max Mara kollekció azoknak a divatimádó nőknek szól, akik a mindennapokban is szívesen kísérleteznek a kifinomult, de mégis praktikus és kényelmes megjelenéssel. A Sportmax kollekciót 1969-ben hozta létre a Max Mara kreatív csapata a cég stílushagyományainak praktikusabb és eklektikusabb változataként. Ezzel a vonallal Achille Maramotti, a márka elnöke és alapítója, a ’60-as évek londoni divatától ihletve egy új, fiataloknak szóló mozgalmat indított útjára. A Sportmax olyan nőkhöz szól, akik szenvedéllyel követik a stílus fejlődését és nem félnek az új formáktól, színektől, fazonoktól.

Max Mara modellek

A Bemutatók közben és után is élmény volt a Budapest Essential Looks esemény. A bemutatók közti szünetben ugyanis Zoltan és Jerome Andriex zenéjére mozgathattuk meg végtagjainkat. De egy jó zene mit sem ér egy finom koktél nélkül. A koktélbárnál mindenki megkóstolhatta az Absolut Budapest Muse-t. Absolut ezúttal is ötvözte a művészetet, a divatot és a stílust, ugyanakkor megőrizte a márka alapértékeit is, melyek a természetes alapanyagok használatára épülnek. Az Absolut Budapest Muse névre keresztelt koktél megalkotására Nagy Zoltánt, a fantasztikus tudású batendert kérték fel, aki valódi magyar zamatokkal fűszerezte meg az italt, többek között Villányi Portuguiser, Etyeki rose borral, és bodzasziruppal. Mi már nagyon várjuk az őszi bemutatót is.